De vele kleuren zwart van inkt: kleurstalen in de winkel van Kobaien, Nara, november 2016

De vele kleuren zwart van inkt: kleurstalen in de winkel van Kobaien, Nara, november 2016. Op de achtergrond Shoko Matsui, door wie wij werden rondgeleid door de inktfabriek.

Tijdens de 10e Japanmarkt op het Rapenburg in Leiden delen Steffen Maas en ik een kraam met een andere standhouder (nog een verrassing wie dat is).

Wij staan daar om nieuwe belangstellenden te ontmoeten voor deel 1: Japan van de trilogie De vier vrienden van de studio, het boek waar ik aan werk en dat in februari 2019 zal verschijnen. Steffen Maas verzorgt de vormgeving van het boek. In de kraam een kleine collectie penselen, papier, inktstaafjes en inktstenen en een dummy van het te verschijnen boek, zodat je een indruk kunt krijgen van de toekomstige publicatie.

Kom kijken naar penseel, papier, inkt en inktsteen en naar al het andere dat op de Japanmarkt te beleven is.

zondag 4 juni 12.00-17.00 uur
10e Japanmarkt, georganiseerd door Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg, Leiden
Japanmarkt 2017

Sou Kubota, papiermaker in het familiebedrijf sekishu washi Kubota vertelt steffen en mij over de kozostruiken. De binnenbast is een hoofdbestanddeel van veel Japans papier (washi)

Sou Kubota, papiermaker in het familiebedrijf Sekishu washi Kubota laat Steffen en mij kozostruiken zien. De binnenbast daarvan is een hoofdbestanddeel van veel Japans papier (washi). Misumi, november 2016.